Skip to main content
Til toppen

Bli kjent med vår styreleder, Pål Vindegg!

For at du som kunde eller samarbeidspartner skal bli enda litt bedre kjent med oss, har vi tatt en prat med vår styreleder, Pål Vindegg.

Pål er en jordnær, engasjert, målbevisst Halling, som er glad i mennesker og motiveres av å utvikle selskaper, men også enkelt medarbeidere. Her forteller han litt om seg selv, Validus Engros og sin motivasjon til å være styreleder.


Fortell kort om deg selv, Pål

Jeg er oppvokst i Hol i Hallingdal, hvor jeg hadde en aktiv og trygg barndom preget av mye friluftsliv. Dette har bidratt sterkt til å gi meg en god plattform i praktiske ferdigheter, sunn fornuft og sterk helse. Allerede som 15 åring flyttet jeg på hybel i Hardanger for å gå realskole og gymnas, noe som bidro til tidlig å være selvstendig og ordne det meste selv. Deretter fulgte ingeniørutdanning på Gjøvik, før jeg begynte å jobbe i Vasterås i Sverige – og siden har jeg flyttet og reist til nye utfordringer, etter hvert som de har kommet.

Jeg bor på Nøtterøy sammen med Grethe, har to sønner og fire barnebarn. Fritiden tilbringes mye på hytta på Skrim. Fortsatt verdsettes friluftsliv høyt, likeså hagearbeid og å holde kroppen i aktivitet.  Vi har reist, opplevd og sett mye – ofte sammen med gode venner. Må innrømme at jeg er over middels interessert i stilige biler. Jeg har hatt mange Audier opp gjennom årene. Nå har jeg en fornuftig e-Tron og en herlig S5 sportscoupe med masse godlyd og krefter.

Hvem er styrelederen, Pål Vindegg?

Min kompetanse har jeg opparbeidet gjennom mange ulike lederroller og styreverv, gjennom en lang yrkeskarriere.  Jeg har jobbet i flere ulike bransjer, i store og små bedrifter, i inn- og utland. Noen av de viktigste for min læring har vært Norsk Data, Kappahl og ikke minst Komplett Det er særlig innen tre områder jeg har kompetanse; logistikk, endringsledelse og forretningsutvikling.

Nå er jeg arbeidende pensjonist, men får fortsatt oppdrag fra et stort internasjonalt nettverk av kollegaer og forbindelser.  Jeg er fortsatt like nysgjerrig og liker å holde meg oppdatert og aktiv. Det å oppleve at min erfaring og kompetanse verdsettes, og at jeg kan bidra til videre utvikling av bedrifter og mennesker, er helt fantastisk. Hvilken rolle jeg har, er ikke så viktig for meg – det viktigste er å kunne bidra til noe positivt. Skape merverdi for de selskapene jeg jobber sammen med, er drivkraften min.

Jeg som styreleder, er mest opptatt av å forstå, coache og være en god sparringspartner for daglig ledelse, samt å bidra til at vi har en tydelig plan og følger den. Samtidig må vi være fleksible og justere når det er riktig. Jeg skal ikke ta beslutningene, men bidra til at de riktige beslutningene blir tatt og gjennomføres.

Hvem er privatpersonen Pål?

 Noen av mine personlige egenskaper er at jeg er jordnær, faktabasert, ser helheten og er løsningsorientert. Jeg har gjennomføringsevne og utholdenhet, men samtidig er jeg utålmodig. Jeg kan være sta, og kan nok også være for snill og mer forståelsesfull enn jeg kanskje burde.

Jeg synes det er fantastisk moro å finne medarbeidere med talent og vilje til å videreutvikle seg, og kunne hjelpe dem med å ta utfordringer og realisere potensialet de har.

Jeg som styreleder, er mest opptatt av å forstå, coache og være en god sparringspartner for daglig ledelse, samt å bidra til at vi har en tydelig plan og følger den.
Pål Vindegg

Hva er din viktigste motivasjon i rollen som styreleder i Validus Engros, og hvorfor takket du ja til denne viktige rollen?

Jeg har alltid hatt vanskelig for å si nei når jeg blir spurt om å ta på meg spennende utfordringer. Med Validus startet det med en forespørsel fra eierne, og så en god lang prat med daglig leder, Ole Eivind. Vi fikk svært god kontakt allerede i dette første møtet, og jeg kjente at her var det klima for et godt samarbeid. Etter hvert har jeg blitt kjent med mange av medarbeiderne, og med det har motivasjonen vokst for å bidra med det jeg kan, for å videreutvikle bedriften. Mye er på plass og fungerer bra, men det er også utfordringer og muligheter vi skal jobbe med videre framover – målbevisst – steg for steg.  

 Hvordan vil du beskrive dagens situasjon for Validus Engros?

Validus Engros er en veletablert og stabil bedrift med mange gode langsiktige avtaler på plass. En bedrift med gode etablerte relasjoner til viktige samarbeidspartnere, både på leverandør og kundesiden. Vi har et stort potensial i å videreutvikle sortiment og øke markedsandeler innen helsesektoren. Vi har behov for revitalisering av systemer og mer effektive arbeidsprosesser.

 Hva kan du si om fremtiden og den overordnede strategien for Validus Engros, og hvordan vil du jobbe for å realisere den?

Historisk har vi i hovedsak ivaretatt en logistikkfunksjon for en butikkjede, og på mange måter vært et kostnadssenter. Mer fokus og vridning mot å bli en selvstendig distributør med flere kunder og et bredere tjenestetilbud, startet da jeg kom inn i selskapet. Vi har en klar strategi og plan for retningsendring for Validus Engros. Strategien innebærer ingen sensasjonelle grep, og vi vil involvere og informere i takt med utviklingen.

Hva er de viktigste fokusområdene for 2022 og årene som kommer?

En tydelig trend hos våre kunder er mindre og oftere leveranser. Dette setter nye krav til plukkeffektivitet og organisering av lageret vårt, noe vi er godt i gang med.

Våren 2021 lanserte vi en ny nettbutikk/bestillingsløsning for kundene våre. Dette har vært stor suksess både for kundene våre og for oss internt. Begge parter sparer tid og penger.

Vi kommer til å fokusere målbevisst på å øke markedsandeler på forbruksmateriell til helsesektoren. Vi er i gang med noen lovende spor, men vil ikke røpe mer om det i denne omgang.

Hva gjør Validus Engros til en god samarbeidspartner?

Stabil organisasjon med masse erfaring og kompetanse knyttet til varehandel, informasjonsflyt og kundeservice. De vet hvor lista ligger, og strekker seg langt for å levere hver eneste dag.  

De vet også at kundenes forventninger endrer seg over tid, og at det setter krav til vår evne til kontinuerlig forbedring i alle ledd. Vi er en relativt liten, fleksibel og dynamisk aktør i vår sektor – nøytral i forhold til leverandører og kunder.


 

 

 

Daglig leder, Ole Eivind Svendbys tanker for Validus Engros AS kan du leser her >>

Min side